weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.woensdag 15 mei 2019

Borduren

Bij Marjan zag ik op haar blog een paar prachtige borduurwerken en daarom ook maar weer eens een blogje van mij. Want kortgeleden heb ik ook een borduurwerk wat al lang lag ingepakt in een theedoek weer tevoorschijn gehaald. Aanleiding was een handwerkbijeenkomst van familie (nichten en schoonzusje) en die borduren zo mooi. Ik heb de laatste tijd veel tijd aan mijn weven besteed en  vooral de weeflessen hebben me bezig gehouden. Daartussendoor een aantal banden afgemaakt en een nieuwe opgezet.
 Maar borduren is ook leuk dus maar eens gekeken wat er zoal aan onafgemaakte dingen ligt. Een aantal kleine werkjes, randje per week is ook nog niet af  en ook dit grotere borduurwerk.
Ik heb indertijd leergeld betaald door het patroon op marktplaats te kopen. Ik kreeg een kopie waar ik niets mee kon. Gelukkig wees iemand me waar ik het originele patroon nog kon kopen en dat heb ik toen maar gedaan.
Door schade en schande....
Verder nog wat kleine werkjes aan het afmaken zoals het omslag van een naaldenboekje. Het patroon komt uit een nummer van Stitch een Engels borduurblad waar ik ooit een paar jaar een abonnement op heb gehad.Ik twijfel of ik er nog een kraaltjesrand omheen ga zetten. Ik vond een proefje hardangerborduurwerk half af en dat maak ik even af.
Losse lapjes kunnen altijd toegevoegd worden aan een pronkrol. Daar verzamel ik werkjes voor in verschillende technieken. Daarover later. O ja en dan ligt er ook nog quiltwerk....

6 opmerkingen:

Anne-Marie zei

Wat een mooi werk zeg!

Hilda zei

een prachtige dag gehad met jullie.
groet van Hilda.

MarianneP zei

Ja ik heb ook genoten!

Marjan zei

Wat gezellig dat je weer een blogje hebt geplaatst!
Leuk dat je weer wat 'oude werken' tevoorschijn hebt gehaald om aan verder te werken. Het eerste borduurwerk ziet er super gezellig uit en het past ook zo goed bij al jouw creatieve projecten.
Het Hardanger werk vind ik ook erg mooi. Ooit stond dat op mijn to-do-lijstje maar nu ik moeite heb om een kleine naald vast te houden, mag het van het lijstje af om plaats te maken voor wat nieuws .
De pronkrol maakt natuurlijk nieuwsgierig, maar ik zal geduldig wachten tot je zo ver bent😉
Fijn hé dat we zoveel bobby's hebben en ons niet hoeven te vervelen!

Jocelyn is Canadian Needle Nana zei

Your hardanger work is beautiful. And your older works are also so nice. Happy Stitching and please share.

jeltsjesblogspot.com B zei

Toevallig kom ik op je blog. Mijn blog ligt al een paar jaar stil.
Wat heb je leuke werkjes op je blog! Staan er ook quilts op?
Is je charts en sharms al af? Ik heb ook zoiets gemaakt. Ik weet alleen niet meer hoe ik hier een foto op krijg.