weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zondag 14 december 2014

Wol

Ik las op facebook over pyamadagen maar mijn dag bestond vandaag voor een deel uit wol: viltwol, breiwol, spinwol, wolverf, wolmengsels, schapensoorten, alpaca's. Tot mijn vreugde was de Midwinterwol namelijk dit jaar twee dagen en kon ik tegelijk met ons familiebezoek in Friesland toch ook nog een bezoekje brengen aan Winschoten. Op zaterdag kon ik namelijk niet en ik had het al afgeschreven. Mijn geduldige DH heeft het deze keer ook meegemaakt. Ik liep direct al tegen de prachtige sjaal aan waarvan ik het patroon op Ravelry al in mijn library heb gezet.


En naast alle prachtige kleuren wol en mooie gereedschappen voor spinnen en weven waren er ook breisters, wevers, viltmakers en zelfs een man die op  een ingenieus vlechtgetouw een dubbele band vlocht.
Links onze kampioen snelbreien


vlechten op een grote MarudaiNog een paar foto's van alle mooie wolletjes. Ook kwamen we een aantal broertjes van Jacobus tegen. Natuurlijk kon ik niet zonder een paar prachtig gekleurde wolmengsels vertrekken en ik heb mezelf op een hele mooie spintol getrakteerd. Hij is van een Engelse maker, handgemaakt van walnoothout. Kijk op IST Crafts.
 
Deze warme stoelbekleding was wel nodig, want het was koud in de manegehal.

Een bijzondere sok

Deense wol van het merk Kauni.