weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.dinsdag 8 januari 2013

Tasje borduren en pronkrol

Op de site van Jeanny staat een heel leuk patroon voor een tasje en het past precies op het borduurband dat ik in mijn voorraad had. Moet toch kunnen elke week een randje? Ik ga in blauw wit borduren en ook zo nu en dan een ander familielid van de kruissteekjes uitproberen. Ik ben er al achter dat een verticaal-horizontaal (plus) kruisje een heel ander effect geeft dan het meest gebruikte kruissteekje. Werk op linnen borduurband van Fa. Vaupel & Heilenbeck, gekocht op de handwerkbeurs"Nadel und Faden"in Osnabruck, met twee draadjes DMC. 
Verder werk ik aan onderdelen van mijn pronkrol. Ik ben begonnen aan een lapje met een Richelieupatroon. Ik heb eerst een paar proefjes gemaakt om garen uit te proberen en ik heb een patroon nagetekend met een strijkpotlood. Omdat het wel erg blauw werd heb ik eerst een proeflapje uitgewassen en gelukkig gaat het er weer uit.Uiteindelijk borduur ik op een lapje linnen dat ik ooit in de Vogezen heb gekocht met borduurkatoen no 25. We krijgen veel opdrachten en we kunnen daar het hele jaar over doen. Dus eerst van de meeste lapjes maar een begin. Ik wil wel van elke techniek een apart lapje met daartussen een geborduurd bandje of een kantje. Met de kantjes heb ik dus ook al een begin gemaakt, maar daarover later.