weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.vrijdag 11 september 2015

Deventer

Wat een leuke stad! Vandaag een dagje Deventer met bezoek aan de landelijke tentoonstelling van het Quiltersgilde.We begonnen aan de overkant van de IJssel, waar je prima je auto kwijt kunt. Met het pontje ben je dan in 10 minuten in het centrum. Het was druk, er stond een lange rij voor de pont maar met het mooie weer was wachten niet erg. De grote Lebuïnuskerk was gevuld met Quilts in alle soorten en maten.


 Een hele serie winkeltjes met de mooiste stofjes en hebbedingetjes. En dat op een dag met stralend weer! Ik heb een superleuke dag gehad.
Begonnen met koffie op een terrasje en daarna langs de prachtig beklede auto naar de ingang van de kerk
Wat er in de kerk hangt laat ik nog even niet zien.

 Na de tentoonstelling heerlijk door Deventer gewandeld. Ik heb in geen tijden een stad met zoveel leuke winkeltjes gezien. Veel antiek en antiquariaten en heel veel terrasjes.


Zo zijn we over het Brinkplein en door de Walstraat naar de Bergkerk gewandeld, waar we een tweede expositie hebben bewonderd, die van de Artquiltgroep "Colorminds". Ik vond deze nog mooier dan de eerste tentoonstelling. In een prachtige lichte kerk met een heel mooi orgel hingen heel bijzondere quilts. Ik hou erg van de traditionele quilts maar experimenteren vind ik zelf ook leuk. Wat ik hier gezien heb vond ik van heel hoog niveau wat betreft ideeen en uitvoering. Iedereen kan nog t/m zondag gaan genieten van al dit moois. Echt een aanrader voor textielliefhebbers.