weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.donderdag 16 mei 2013

Van alles wat

 Vorige week een midweek op de Veluwe doorgebracht met het hele gezin en aanhang, heel gezellig. Toevallig was de week van het weven deze dagen daar in de buurt! En ook was ik in de gelegenheid drie quilts naar Ann Kipping in Zutphen te brengen om te laten quilten. Jammer genoeg kon ik van het weven maar een paar locaties bezoeken, kinderen en kleinkinderen verdienden ook aandacht. Maar wat we gezien hebben was prachtig. Begonnen bij Louet in Lochem.
 

Ik vond vooral het werk van Ank Hazehoff heel erg mooi en bijzonder, maar ook de kleuren en patronen in het weefwerk van Nel Vervoorn had mijn grote bewondering.

 Leuk was het om rondgeleid te worden door de fabriek van Louet!  Ik heb al verschillende door hun gefabriceerde apparaten zoals: kaardemolen, boekbindgereedschap.

 Na Lochem gingen we door naar Gelselaar ,daar was werk van de weefkring 't Weverke te bewonderen. Over Marijke van Epen had ik al vaak gelezen en ik heb ook van haar boeken.

Ze weeft schitterende banden. En al die prachtige theedoeken! Thema van de tentoonstelling: Oost West, theedoek best. Ik heb een aantal mooie exemplaren en verpak daar mijn handwerken (vaak borduurwerk) in. Zonde om ze in de keuken te gebruiken.
De rest van de week was ook heel gezellig. Hemelvaartsdag naar het Openluchtmuseum.

Jammer genoeg was daar de weefkamer die dag gesloten. Ik had graag nog naar Aalten gewild maar dat lukte niet door gebrek aan tijd . Een midweek is zo om. Overigens is het bij ons in de polder deze tijd van het jaar ook op z'n mooist.
 

Dit jaar wat langer omdat de kou maar niet wil verdwijnen zijn de bollen laat. Bij thuiskomst weer een virusaanval, de zoveelste dit voorjaar, maar ik ben al weer aan de winnende hand. Gister naar Leiden, oppassen op kleinkinderen en hond en vandaag op de terugweg in Alkmaar gestopt en geshopt. Een geweldige kledingwinkel gevonden! Eerlijke kleding voor vrouwen die geen maat 38 meer hebben: super. De winkel is op de Laat: "Naturals" Mezelf nog getrakteerd op een mooie tas en bloempot uit de wereldwinkel arriveerde ik heel gelukkig weer in de Anna Paulownapolder, waar de tulpen in volle bloei staan