weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.vrijdag 1 februari 2013

Indianen in de Nieuwe Kerk

Gister de tentoonstelling over Indiaanse kunst gezien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.  Zo veel moois gezien! Ik heb genoten van het prachtige weefwerk en de schitterende patronen op keramiek en mandenwerk.
 
 
 

 Er is over de Noordamerikaanse Indianen zoveel meer te vertellen dan het beeld wat wij doorgaans over Indianen meegekregen hebben. Ook werd er in het kort gemeld hoe gruwelijk de verschillende stammen te lijden hebben gehad van de nieuwkomers in dat werelddeel. niet iets om trots op te zijn. Dat hun kennis van verschillende kunstvormen en stijl van decoreren niet verloren is gegaan kun je nog een poosje bewonderen in Amsterdam. Of de tentoonstelling tot de einddatum te zien is is niet zeker. In verband met de voorbereidingen voor 30 april kan hij wel eens eerder beeindigd worden. Wacht dus niet met gaan kijken!