weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.dinsdag 27 december 2011

Quilt as you go

In 2006 gaf ik het eerste deel van een cursus "Quilt as you go" Ik had in een Quilters Newsletter  Magazine een plaatje gezien van een prachtige blauwe quilt waarin allerlei technieken waren verwerkt. Ik besloot een cursus te geven met de quilt als voorbeeld en koos voor mezelf als kleuren rood-wit. Daarbij was mijn doel lapjes uit eigen voorraad te gebruiken: een scrapquilt dus. Het begon goed, ik maakte een aantal delen als voorbeeld.
Eén cursusseizoen was niet genoeg voor alle technieken die in de quilt voorkwamen. Na twee cursusseizoenen konden een aantal cursisten de quilt op eigen kracht afmaken. Maar zoals mij wel vaker overkomen is verdween mijn cursusquilt onaf in een tas.

 Ik heb hem nog een aantal keren weer opgepakt, maar uiteindelijk was ersteeds weer iets anders wat eerst moest. Deze week heb ik hem weer tevoorschijn gehaald. Ik las bij Connysquilts de uitdaging voor 2012 en voor deze quilt hoef ik absoluut niets aan te schaffen. Zelfs de stukken stof voor de achterkant heb ik wel in huis. Dus ga ik hem weer oppakken. Ik zal zo nu en dan het resultaat laten zien.