weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.donderdag 11 april 2013

Handwerkuitje

Gister weer eens ouderwets met een bus vol handwerkvrouwen op stap geweest. We hebben een heerlijke dag gehad. Het weer was goed en Gerko bracht ons met de bus comfortabel naar de eerste bestemming. Biddinghuizen was het doel en we werden er ontvangen met koffie en gebak door het bestuur van de Stichting Flevowand. Na de koffie werd ons verteld wat de Flevowand is en hoe men  dat enorme project gestart is. Wat een bijzonder initiatief!

 Naar het idee van het geborduurde tapijt van Bayeux  wordt een 60 meter lang wandtapijt geborduurd waarop de geschiedenis van de Zuiderzee en het land wat er aan grenst afgebeeld wordt.
Na de presentatie werd een groot stuk van het tapijt voor ons uitgerold en mochten we het prachtige borduurwerk van dichtbij bewonderen. Het is grotendeels geborduurd met perlégaren in steelsteken, de kleinere details in de rand onderaan met moulinegaren. Prachtig van kleur en zo mooi geborduurd! Het was echt de moeite waard te gaan kijken. Zoveel verschillende taferelen, het één nog mooier dan het andere. Het is erg leuk op de site de digitale presentatie van een deel van het kleed te gaan bekijken. Ook kun je gaan kijken als er geborduurd wordt, kijk voor informatie op de site.  Het project kost natuurlijk ook veel geld ook al zal er heel veel vrijwilligerstijd in zitten en daarom worden er o.a. mooie postzegels verkocht en natuurlijk heb ik een velletje aangeschaft.


 Na nog even een bezoek gebracht t hebben aan de creawinkel "De Lapjeskat" waar ook de ruimte is waar aan het kleed
gewerkt wordt stapten we weer in de bus en reden richting Friesland. De handwerktentoonstelling van de Vrouwen van Nu in Wommels was het volgende doel. Onderweg ons meegebrachte lunchpakketje genuttigd kwamen we verkwikt in Wommels aan. Zoveel mooie handwerken in allerhande technieken, het was een feest om alles goed te bekijken.Hieronder volgen wat foto's. We brachten nog een bezoekje aan het gemeentehuis alwaar werk van Claudy Jongstra te bewonderen was en na nog een kopje koffie vertrokken we weer richting Noord-Holland. In Nieuwe Niedorp besloten we de dag met een heerlijk etentje in Restaurant "De Rijd". Weer een dag met een gouden randje!