weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.woensdag 25 april 2018

Sjaal weven

In mijn hal hing al heel lang een tasje met restwol klaar voor iemand die er wat in zou zien of om naar de kringloopwinkel te worden gebracht. Op de een of andere manier bleef dat tasje hangen. Ik had van die grote bol (Hannah van Scheepjes) al een driehoekige sjaal gebreid en er was niet genoeg voor nog een sjaal. Bovendien acryl en ik brei meest met wol. Maar wel grappig garen in hele mooie kleuren. Omdat ik een sjaal wilde weven kwam ik op het idee daar eens een proefje mee te maken. Dus op mijn Sampleloom van Ashford een schering van zwarte sokkenwol gezet en een stukje geweven. En kijk er ontstond een heel leuk weefsel en omdat weven minder garen vraagt dan breien kon ik door weven tot een hele sjaal klaar was.

Nu is er van dat merk een grote serie kleuren geweest en omdat dat al even geleden is was ik benieuwd of dat garen nog te koop is. Dus internet  gegoogled en ik vond op de site van Hobbywol Hannah in alle kleuren. Verzendkosten zijn er dan wel, maar de wol was afgeprijsd dus dat viel mee. Zodoende nog twee bollen besteld en nog een sjaal geweven.


Daar heb ik mijn schoonzus blij mee gemaakt  en ik ga een tweede blauwe opzetten. Daarna heb ik nog plannen voor een rose.