weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zondag 4 maart 2018

Bandweven


Uit Estland kwam een prachtig nieuw boek met patronen van Estse banden.


Jammer genoeg kan ik geen Ests lezen, maar de patronen zijn duidelijk getekend . En vertalen met google gaat weliswaar langzaam, maar dan snap ik toch wat er bedoeld wordt. verder nog een aantal "Hefte" uit de serie "Bande um die Ostsee" van Hildegund Hergenhahn en Anneliese Blase.
Anneliese heeft tijdens haar leven heel veel onderzoek gedaan naar het bandweven in de landen om de Oostzee. Zij publiceerde daarover in een website, zie de link. Na haar overlijden hebben haar kinderen besloten de website te laten bestaan omdat het haar levenswerk was en er zoveel informatie in te vinden is. Hildegund Hergenhahn heeft het werk voortgezet en ook veel patronen uitgetekend. beide dames hebben veel patronen nagetekend van oude banden en deze vastgelegd in een aantal "Heften" (spiraalbanden) Deze zijn te verkrijgen via de website van Hildegund.
Ik heb dus een heleboel nieuwe patronen en ben lekker aan de slag gegaan. Een beetje experimenteren met de wol voor de patroondraden.. Voor de achtergrond gebruik ik katoen in een natureltint.