weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.maandag 9 februari 2015

Zondags uitje

Gister naar de beurs "Boot Holland"in Leeuwarden geweest. Altijd gezellig ook ontgaat me het grootste deel van de technische hoogstandjes er blijft ook voor mij veel te genieten. En we willen de stuurhut van onze "Jozefien"opnieuw laten stofferen , dus onze eerste gang was naar Melchers & De Jong, waar we goede ervaring mee hebben. Na hier een afspraak gemaakt te hebben de beurs verder rondgeslenterd en kleine dingetjes gekocht:

 drijvertjes voor lichtjes, een nieuw vlaggetje van de KNRM, Wat spanbandjes van elastiek. Jammer genoeg was de leveancier van pikhaken met een losse haak niet aanwezig en zullen we die via internet moeten bestellen. We hebben van die haak met varen in Frankrijk veel pezier gehad en willen een tweede.

Verder het mooie lakwerk van de houten schepen bewonderd en op het Huizumer Sk├╗tsje geklommen om een kijkje in de roef te nemen.

Te bedenken dat daaar vroeger in gewoond werd,meestal ook nog met een stel kleine kinderen.Daarna nog een tijdje staan kijken bij een expert in ouderwets mooi schiemanswerk. Instructie gekregen hoe een takeling te maken die niet zomaar losgaat. Alleen mans pet was al een plaatje.


Ook mevrouw maakte heel veel mooi knoopwerk

 Na een kom erwtensoep genoten te hebben de Expo weer verlaten. We hebben een omweg via Drachten genomen om een bezoek aan het Karmelklooster te kunnen brengen. Daar was de tentoonstelling "Nordic Art", Geweven kunst uit Scandinavie. Prachtige kleden, maar in een smalle gang is het niet altijd mogelijk om met voldoende afstand te bekijken.
Voormalige kloostercel, de laatste zusters vertrokken uit het klooster in augustus 1993.
 

Alleen in de voormalige refter kon je goed genieten van het bijzondere weefwerk wat een geweven portret was. De entreeprijs was ook pittig, maar was wel inclusief een kopje thee in een sfeervolle ruimte.