weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.donderdag 19 juli 2012

Oogst

Omdat de oogst van mijn bessenstruiken uiterst mager is , ben ik maar eens in een andere tuin wezen plukken, nl." De Kneppeltuin" in Warmenhuizen. Twee bakjes zwarte bessen (bijna twee kilo), een bakje rode bessen en twee pond jamaardbeien.
Ik maak sap van de bessen en vries dat in. Zo nu en dan maak ik watergruwel (besjesgort) of een feestelijke griesmeelpudding en dan is een mengsel van zwart en rood bessensap heerlijk. Ik moest nu wel betalen voor mijn oogst, maar de bessen zijn drie keer zo dik en de jamaardbeien waren goedkoop.
In onze eigen tuin wachten de bramen op meer zon en de appelboom zit vol kleine appeltjes.
Ook ben ik nog bezig geweest met mijn woloogst, ik heb een pluk Romney gewassen en gekaard en van een minder mooi deel een verfproef gemaakt. Ik heb geverfd met landscape: rood gemengd met wat geel. de blauwe wol zit nog in de pan. Het rood kan misschien nog wat dieper (minder zuinig zijn met de verf) maar de kleur staat me wel aan, misschien nog iets meer geel erbij?