weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.dinsdag 16 juli 2013

Terug van weggeweest

Vijf weken weg geweest varende door Noord en Zuid-Holland. Ik zal in afleveringen verslag doen. Vertrokken op 7 juni vanuit de jachthaven van Anna Paulowna. We hadden al een nacht aan boord geslapen om te kijken of de poezen het aan boord zouden kunnen waarderen, want deze keer wilden we ze meenemen. Alles voor de dames verzorgd: tuigjes, looplijnen ,bak, eet en drinkbakjes, zo moest het toch kunnen. En dat kon het ook, ze hebben zich de hele reis keurig gedragen. Saartje kroop overdag weg, maar Hermelien werd steeds nieuwsgieriger en zat uiteindelijk regelmatig aan een lijntje op de wal.

Ook het starten van de motor veroorzaakte geen paniek en ze waren al gauw aan het geluid gewend. Via het Amstelmeer en het Waardkanaal voeren we naar Kolhorn.

 Het weer was nog niet erg zomers, maar we hadden de noordenwind in de rug. De volgende dag naar Winkel. Daar bezoekje gebracht aan de Stoffenstunter. jammer genoeg had ik niets nodig dus alleen maar een paar hele mooie lintjes gekocht. Het bleef koud en tot overmaat van ramp ging onze kachel stuk. gelukkig kon die in de volgende haven gerepareerd worden. Broek op Langedijk heeft een kleine beschutte jachthaven. Omdat er storm met windstoten op komst was zijn we daar een paar dagen gebleven. Op 14 juni vertrokken we naar Purmerend.

Onderweg zagen we dit kunstwerk op de wal staan. ik weet niet wat het voorstelt, misschien kan iemand die dit leest me wijzer maken. Ook daar een beschutte ligplek achter de Beemsterbrug.

 
 
Purmerend is een gezellig stadje met leuke winkels. Mooie beeldengroep op de markt.
 
Wordt vervolgd.