weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.dinsdag 15 mei 2012

Concertina

Zaterdag j.l. een dagje utrecht: donateursdag van de Stichting Handboekbinden. Hoewel mijn boekbindactiviteiten de laatste tijd op een laag pitje staan, was het programma voor deze dag zo aantrekkelijk dat ik besloot een retourtje Utrecht voor mijn (bijna) gratis spoorkaartje te nemen. Het begon al goed: geen treinen tussen AP en Heerhugowaard, dus met de auto naar Heerhugowaard. Vandaar liep alles gesmeerd en ik had een heerlijke dag. Een fantastiche lezing met demonstratie door Cristina Balbiano d'Aramengo over concertinabinding in het Grafisch Lyceum. Het grote digitale bord in combinatie met een camera liet ons haarscherp meekijken met de verschillende handelingen van Cristina. Ze liet ons ook prachtig werk van verschillende kunstenaars zien. Omdat ik op tijd was voor de ochtendlezing kon ik 's middags nog heerlijk door het centrum van Utrecht naar het station terug wandelen in het zonnetje langs de Oude Gracht.


Zondag was het weer ook nog lekker en hebben mijn DH en ik een rondje Amstelmeer gefietst. Op het bankje voor het cafe in De Haukes koffie gedronken en in een prachtige berm paardebloemen geplukt voor jam! Ik was maar net op tijd want de meeste paardebloemen vertonen pluis i.p.v. bloemen.  Het recept had ik van deze blog . De jam smaakt naar marmelade. Ik heb alleen de helft genomen (175 paardebloemen) en 500 gram gewone geleisuiker. Erg lekker!