weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.maandag 28 november 2011

Leiden

 Leiden heeft een heleboel leuks om te bekijken: prachtige musea en een enig wevershuisje. Maar waar ik vooral graag een bezoek breng is aan het TRC, het Textiel Research Center aan de Hogewoerd. Momenteel is er een expositie over vezels en spinnen `Voor de Draad ermee!` Ik ben er met mijn beide kleinkinderen heen geweest en die vonden het heel erg leuk.


Er is allerlei spingereedschap te bekijken, van een primitieve spintol tot een modern spinnewiel. Er liggen vezels van een grote verscheidenheid aan grondstoffen. Natuurlijk wol en linnen, maar ook van mais , banaan, brandnetel en soja en melk. Teveel om op te noemen. En wat zo fijn is je mag overal aankomen en al die superzachte vezels voelen. Je mag zelfs proberen te spinnen. En je kunt er spintollen en proefpakketjes vezels kopen om thuis zelf uit te proberen. Echt een aanrader. Informatie vind je op hun website .