weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.maandag 30 december 2013

Bezigheden

Waar ik me mee bezig houd deze donkere dagen. Allereerst eens mijn naalden georganiseerd. Bij Mary Corbet zag ik een simpele manier om naalden op te bergen (bij tips and techniques) en ik heb daar nog een beetje verder aan gewerkt.

Een simpel rolletje vilt (echt wolvilt dat is steviger) bestaande uit twee laagjes. Op die laagjes gespeeld met de letters van mijn naaimachine zodat de naalden mooi gesorteerd  naar doel en grootte op het binnenste lapje kunnen worden gestoken. Voorzien van een mooie knoop en een lintje.
 

 Voor bijzondere naalden heb ik een tweede rolletje gemaakt. Voor kraaltjes zijn ook de Japanse quiltnaalden goed te gebruiken.

 

 Ze zijn zo dun dat ik ze voor quilten helemaal niet handig vind.  Ik heb ook nog wel verschillende naaldenboekjes, maar daarin raken de verschillende soorten bij mij altijd door elkaar .

 
 
Verder ben ik bezig een tas te maken. Ik kocht in Ste Marie  stof voor een tas en daar heb ik nu een band bij geweven. Als hij af is komt er wel een foto.