weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.woensdag 19 september 2012

Nadel und Faden

We hebben een tijd achter de rug met veel emotionele gebeurtenissen en daarom besloten we vorige week om er nog een weekend met de caravan op uit te gaan naar een camping in het oosten van ons land. het was er erg rustig en we hebben een aantaldagen mooi weer gehad. Alleen , ja dan zit je niet zo vreselijk ver van Osnabruck en daar was de beurs Nadel und Faden. Ik heb een DH die dan zegt: Ik rij je er wel even heen. Met zwager en schoonzus ,die ook op de camping stonden naar Duitsland.
En het was echt genieten! Wat een prachtige borduurwerken hebben we gezien. De expositie van de werkjes naar het thema "Unendlich Blau" vond ik schitterend. Kijk in Mijn album voor afbeeldingen. Ik heb altijd diepe bewondering voor de fantasie van de makers. Verder genoten van prachtige wol, vilt, kralen, stoffen enz. Het was heel divers. En tot mijn verrassing liep ik juf Elma tegen het lijf. Altijd zo leuk om die te ontmoeten. Ook nog wat gekocht? Ja... hoewel ik me vreselijk beheerst heb. Dit had ik dus allemaal echt nodig!
Linnen borduurband inverschillende breedtes, Drie bolletjes wol:merino met zijde en kashmier, piepkleine klosjes, bobbins, quilthandschoentjes, en dat alles met leuke kortingen.
Daar wordt een handwerkster toch helemaal blij van.
En ook nog een paar leuke patroontjes, van het gele blad de slakjes rechtsboven. Zo schattig voor een babykamer.