weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 1 december 2012

Bezoek aan Ulrum, een dag met een gouden randje!

Wat een week. Heel veel handwerken deze week: woensdag cursus in Alkmaar (technieken), donderdag een heel bijzondere handwerkdag en vrijdag handwerkgroep van de Vrouwen van Nu in de polder. Donderdag was een dag met een gouden randje. Mijn DH moest voor werk naar de Eemshaven in Noord-Groningen en dan kom je praktisch langs Ulrum en Leens (als je de route goed voorbereid.....). Beide bijzondere plaatsen! Over Leens en de Borg Verhildersum heb ik vroeger al eens geschreven, deze keer was Ulrum mijn doel. Ik mocht op visite bij "juf"Elma , pronkrollen bekijken. Wat een feest. Na een prachtige rit door Noord-Friesland belandden we via Lauwersoog in Ulrum. Daar is geschiedenis geschreven en ik arriveerde dus op een historische plek: de pastorie naast de kerk!

.We werden hartelijk ontvangen met koffie en ik viel meteen met mijn neus in de boter: er zaten in de handwerkkamer een paar dames te borduren en één van beide was bezig met prachtig Marker borduurwerk, de ander borduurde een schitterend kleed met Hardanger borduurwerk. Vanwege onze cursus technieken heb ik me verdiept in het handwerken van Marken en ben van plan een lap met witwerk te maken.
 Jammer genoeg is het boek wat ik bij Elma zag uitverkocht en komt het voorlopig ook niet meer. Mocht iemand het willen missen dan houd ik me aanbevolen.(tegen betaling)Na de lunch kwamen de pronkrollen op tafel. Martha was zelfs al aan een tweede rol bezig. Wat een prachtig borduurwerk werd daar voor mij uitgerold!!!! Martha had een heel eigen kleurencombinatie.

 Janny werkt voornamelijk in blauw-wit. Ik heb ontzettend genoten van alle prachtige borduurwerken die verzameld waren in zo'n unieke "souvenir de ma vie" oftewel een pronkrol.
Dank je wel Janny en Martha dat ik alles zo uitgebreid mocht bekijken en fotograferen! En Elma bedankt voor alle goede raad . Ik heb een heerlijke dag gehad. 
Deze past helemaal bij mij.
Op de terugweg in Dokkum nog even uitgestapt en een kant en klaar hapje gehaald bij slager Weidenaar. Ook nog  in de "Nifelwinkel" geneusd en prachtige knopen gekocht voor €1 per heel buisje. Rond zeven uur waren we weer thuis. Een dag met een gouden randje!!!