weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.woensdag 5 november 2014

Van alles wat

Laptop is nagekeken en hoop ik weer hersteld. ik heb hem een poos niet gebruikt omdat hij last had van virusinfecties. Intussen druk bezig met andere dingen. Zaterdag naar Barneveld geweest naar de Landelijke Weefdag.

 Prachtig werk gezien en een aantal leuke dingen aangeschaft: Een mengbord van Louet met flinke korting. Louet bestaat 40 jaar en liet ons daarin meedelen door flinke kortingen te geven.

Ook vond ik nog een paar spintollen van een afwijkend model, waarmee ik dus nog moet leren spinnen.

Met het mengbordheb ik al merinowol in groene en blauwe tinten gemengd. De groene wordt tijdens het spinnen meteen getwijnd, een kunstje dat ik afkeek op youtube.Gister de handwerkdag van de Vrouwen van Nu in Obdam. Allereerst leerden we een kimonootje vouwen met papier, daarna moest het in stof en mogen we dat op alle manieren versieren : verven, stempelen, borduren enz. Vandag in Heiloo de cursus Chinees garenboekje. Opnieuw les in vouwen van een mapje wat heel ingenieus in elkaar zit. Heel erg leuk om te doen.Voldoende huiswerk dus voorlopig en dan heb ik het nog niet over quilten, weven en borduren....... Er ligt nog een aantal technieken aan me te roepen voor de pronkrol. Ook weer heel leuk. Intussen is onze Jozefien naar de winterhaven gebracht.


 We hadden er mooi weer bij zodat het nog een heel leuk tochtje was naar van Eweijcksluis. En wat je zoal niet ziet onderweg: leeuwen, nandoes, pelikanen. Haven "Oude Veer" is nu wel weer erg leeg.....