weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 14 juli 2012

wol

Terug van vakantie. We hebben fijne weken gehad in Frankrijk . Aan de Tarn was het weer na een dikke onweersbui bij aankomst de rest van de week heerlijk. Wegens familieomstandigheden wat eerder terug naar Nederland hebben we nog ruim een week in Friesland op camping "Kr├║swetter"bij Easterlittens gekampeerd. En ook daar hadden we het weer mee, vooral vergeleken bij de laatste dagen. Thuisgekomen kregen we kleinkinderen te logeren. Heel gezellig, maar aan bloggen kwam ik niet toe. Nu is de rust weergekeerd hier en ben ik druk bezig met wol die ik gekregen heb.
In de vakantie heb ik met een spintol de laatste resten geverfde wol die ik nog had opgesponnen, maar mijn voorraad was nog niet op. Dus met de kleindochters aan het vilten geslagen. Eerst met merino lontwol en daarna met de grijze wol van zwartblesschaap. het laatste in de wasmachine, want met de hand is dat een hele klus. Een paar mooie grijze lappen gevilt, dat ruimde lekker op. Van Annemieke kreeg ik twee zakken zwartbles, witte en bruine, een royale portie!(Ik had aangegeven wel een plukje te willen...) Van een vriendin van dochter twee vachten shetland, een kleine en een grote. Jammer genoeg zit in de kleine veel stro, want het is prachtige wol, bijna zwart. Is van een jong schaap.En morgen kan ik een Romneyvacht gaan halen. Vandaag dus de hele dag wol gewassen. Ook nog wat oude wol van een Clun Forest. Dat was toch wel vergeeld, de kwaliteit was al niet zo geweldig, misschien doordat het van een potlam was? Wordt dus denk ik vulwol en ik heb een deel weggegooid.
Witte wol van Zwartbles
Ik vind het altijd zo'n mooi gezicht, die pas gewassen wol (en het voelt ook zo zacht). Heb dus nog heel wat te spinnen. Ik heb nu al verschillende vachten uitgeprobeerd en ben weer erg benieuwd naar de Romney. Intussen quilt en brei ik ook nog, maar daarover een ander keertje.