weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.donderdag 27 september 2018

Vakantie en daarna

Zo eindelijk weer terug in het gewone dagelijkse leven. Deze zomer acht weken met de boot weggeweest en daarna in September nog twee weken met de caravan.

 Wat hebben we een bijzondere zomer gehad, zoveel mooi en soms te warm weer. Het was heer lijk varen door heel Nederland. Breiwerk was mee, haakwerk en ook een weefbandje. Maar soms was het te warm om wat te doen en ik heb veel gelezen..

 Maar de omslagdoek voor Rixt (haken) kwam af en kon ik vanuit de laatste haven in Broek op Langedijk naar haar toe brengen. Daarna een omslagdoek gestart volgens een patroon van Dropsdesign.

 En daar heb ik de laatste weken flink aan gebreid en ik krijg door het meerderen nu wel heel veel steken op de pen. Deze zomer ook druk aan het afmaken van quilts. In elk geval eentje helemaal af met een rand en ook nog een top afgewerkt met een rand. en nu ben ik bezig een top af te maken die ik wel 20 jaar geleden met de hand begonnen ben.


Mijn weefwerk is er dus een beetje bij ingeschoten. Maar dat komt wel weer.
Verder nog wat geƫxperimenteerd met wolverven. In Drenthe stond volop boerenwormkruid en daar moest wat van mee. En ook in Brabant nog geplukt en met die bloemetjes heb ik een pluk wol geverfd. het is mooi geel geworden.