weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 10 augustus 2013

Vervolg

Nog even over Goejanverwellesluis, waarom we daar wilden gaan kijken. Natuurlijk vanwege de bijzondere overwelfde sluis, maar ook vanwege het feit dat hier Wilhelmina van Pruisen werd aangehouden met de nodige gevolgen. Bij de sluis staat de z.g. "Prinsesseboerderij"


Na Oudewater verder via de Hollandse IJssel en bij Vreeswijk het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken. Door de sluis bij Jutfaas en richting Utrecht. In Utrecht afgemeerd aan de Catharijnesingel, een prima plek: mooie steiger en heel goed sanitair onder de Bartholomeibrug.
Enige minpuntje is de hondenpoep op de wal. De volgende dag tijdig losgemaakt en door de Oude Gracht naar de Vecht. Voor mij een belevenis! Ik heb hier wel vaak gewandeld, maar varend door Utrecht kijk je heel anders tegen de stad aan.

Langs het Zandpad dat net in het nieuws was naar Maarssen. Daar afgemeerd en een mooie fietstocht gemaakt o.a. langs slot Zuylen.
Hier zat Belle van Zuylen haar brieven te schrijven. Het 4e raam boven van links is geen echt raam. Het is uit kostenbesparing bij een restauratie op de muur geschilderd om toch een harmonisch geheel te krijgen. Na Maarssen belandden we in Weesp waar we een weekend over gebleven zijn. Vrienden ontmoet en gefietst naar het Muiderslot.
Van Weesp weer het A-Rkanaal overgestoken en via de Weesper trekvaart naar de Amstel. Door Amsterdam weer naar het Noord-Hollands kanaal en afgemeerd in Purmerend. In Purmerends museum een tentoonstelling bezocht van wevers met een beperking: "Feestelijk Gedragen". Heel mooi weefwerk en prachtige ontroerende foto's. Er was ook nog een expositie van een poseleinschilderes in het museum en ook dat was het bekijken waard, mooi!!
 
 
 
Het weer wilde nog steeds niet zomers worden en we besloten op huis aan te varen. Van Purmerend naar Alkmaar, waar we een nacht in de passantenhaven bij het politiebureau hebben gelegen.
 
 DD woont daar vlakbij, dus leuke plek om elkaar te ontmoeten.  DD had een zak wol voor me klaarliggen en die hebben we maar achter op de boot gebonden........
 
Volgende dag weer losgemaakt en door De Hoornsevaart Richting kanaal Alkmaar-Omval-Kolhorn. Bij Broek op Langedijk hadden we genoeg van de harde tegenwind. Die maakt buiten sturen minder plezierig en we besloten nog een nachtje in de luwte in het jachthaventje daar aan te leggen. de volgende dag in één keer door naar Anna Paulowna . En na vijf weken wachtten daar de nodige werkzaamheden: tuin, bessen plukken jam maken enz. En ja toen werd het eindelijk zomers......... Maar ondanks de late zomer hebben we het op het water wel naar onze zin gehad, heel veel mooie dingen gezien, in veel plaatsen wolwinkels en quiltwinkels gevonden en ...ik was op tijd thuis voor de weefmarkt in Hoorn, ook een feestje 

 
Volgend jaar gaan we hoop ik naar Friesland. Intussen ben ik al aan het voorbereiden voor een reis met de caravan naar de Elzas, naar het "Carrefour Europeeen"in het Val d'Árgent. Wat een luxe!