weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.vrijdag 28 december 2012

Nogmaals Marker borduren

Moest ik een paar weken geleden tot mijn spijt horen dat het boek"Marker borduren"uitverkocht is en voorlopig ook niet herdrukt wordt, kreeg ik vanmorgen met de post een pakje waar ik heel erg blij mee ben. Via boekwinkeltjes.nl vond ik een tweedehands exemplaar.
 Blijven zoeken levert dus toch wel wat op. Er zijn aantekeningen in gemaakt en hoewel ik eigenlijk nooit in boeken schrijf , zeker niet met pen, kan ik best gebruik maken van die aantekeningen. Het was ook geen duur exemplaar dus ik ben heel gelukkig. Vooral het stopwerk kwam ik niet echt uit en ik ga maar aan de slag naar de aanwijzingen in dit boek. Zoals me wel vaker overkomen is, als je op verschillende plaatsen informatie vindt over een techniek, krijg je ook verschillende manieren van werken voor je neus. Wat ik in Handwerken zonder Grenzen vond verschilde van wat ik op de dvd van de Digitale Handwerkjuf gedemonstreerd kreeg.De een stopt over bosjes van twee draden en de ander over bosjes van vier. En Maria van Hemert geeft heel gedetailleerde uitleg over schuintjes en lommertjes en zomen, maar over het stopwerk bleef ik onzeker. Ook staan er in dit boek prachtige voorbeelden van randen in platsteek en daar wil ik eigenlijk mee beginnen op mijn lap. Maar eerst ga ik een indeling maken op papier van hoe de verschillende technieken te verdelen over een lap. Intussen heb ik een broddellapje om de steekjes uit te proberen en te kijken welk garen ik ga gebruiken. Want ook daarin verschillen de aanwijzingen. En eigenlijk is een cursus volgen dus de aangewezen weg, maar ja die is niet in de buurt. Met dit boek hoop ik een heel eind te komen.