weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 3 augustus 2013

Terug van weggeweest vervolg.


Van Purmerend voeren we naar Amsterdam. Best spannend, langs Nemo,


 dwars door Amsterdam naar de Amstel varen. Het bleek erg leuk te zijn, met nog een extra rondje langs de voormalige  gebouwen van de Koninklijke Marine. Even herinneringen ophalen. Verder via de Oude Schans naar de Amstel met veel moois langs de oever.

We zagen waar Rembrandt zijn molen schilderde .We meerden af bij de steiger van een kleine watersportvereniging: "WSV Jan Ploegensluis", prima plekje.


Fietsen langs de Amstel en via Kudelstaart weer terug. de volgende dag Van de Amstel naar het Ter Aar kanaal en via Alphen a/d Rijn naar Brasemrmeer. Afgemeerd in jachthaven Brasemermeer. Daar de volgende dag DD met twee kleindochters opgestapt en met hun via de Kagerplassen naar Leiden gevaren. Afgemeerd in de passantenhaven in de stad.
Passantenhaven Leiden

 Gezellig een paar dagen in Leiden gebleven. Ik heb nog een bezoek gebracht aan het Wevershuisje aan de Middelste Gracht. Er was een expositie van viltkunst van Annie Veldkamp.

Er zijn daar altijd wel bijzondere dingen te zien. Leuk een paar dagen vlak bij de kinderen te zijn, maar daarna weer verder. Terug over de Kager plassen om een varende familieleden te treffen. Ze hadden motorstoring en we zijn een nacht bij hun in jachthaven de Kaag gebleven. daarna richting Woerden. In Woerden ligt het erg leuk, maar verder varen over de Oude Rijn was voor ons geen optie vanwege te lage vaste bruggen.

 Dus weer terug richting A a/d R en linksaf naar Gouda. Een nachtje Boskoop waar de wasmachine mijn vuile was behandelde. Gouda was de volgende ligplaats aan de steiger aan de Kattensingel. Leuke ligplaats voor een aantal dagen. Op zondag hebben we een prachtige fietstocht gemaakt door de Reeuwijkse plassen, een echte aanrader!
H

Heemtuin

 Maandag 1 juli weer losgegooid en naar de Hollandse IJsel gevaren. Afgemeerd in Oudewater. Omdat we van Woerden ook niet via de Dubbele Wiericke naar Goejanverwellesluis konden varen zijn we in Oudewater op de fiets gestapt om toch de beroemde Goejanverwellesluis te gaan bekijken. De stenen overkapping van de sluis is niet hoog genoeg voor onze boot en bovendien was de sluis gestremd i.v.m. onderhoudswerkzaamheden. Op de terugweg heerlijke kersen gekocht langs de weg.