weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.woensdag 25 april 2018

Sjaal weven

In mijn hal hing al heel lang een tasje met restwol klaar voor iemand die er wat in zou zien of om naar de kringloopwinkel te worden gebracht. Op de een of andere manier bleef dat tasje hangen. Ik had van die grote bol (Hannah van Scheepjes) al een driehoekige sjaal gebreid en er was niet genoeg voor nog een sjaal. Bovendien acryl en ik brei meest met wol. Maar wel grappig garen in hele mooie kleuren. Omdat ik een sjaal wilde weven kwam ik op het idee daar eens een proefje mee te maken. Dus op mijn Sampleloom van Ashford een schering van zwarte sokkenwol gezet en een stukje geweven. En kijk er ontstond een heel leuk weefsel en omdat weven minder garen vraagt dan breien kon ik door weven tot een hele sjaal klaar was.

Nu is er van dat merk een grote serie kleuren geweest en omdat dat al even geleden is was ik benieuwd of dat garen nog te koop is. Dus internet  gegoogled en ik vond op de site van Hobbywol Hannah in alle kleuren. Verzendkosten zijn er dan wel, maar de wol was afgeprijsd dus dat viel mee. Zodoende nog twee bollen besteld en nog een sjaal geweven.


Daar heb ik mijn schoonzus blij mee gemaakt  en ik ga een tweede blauwe opzetten. Daarna heb ik nog plannen voor een rose.
5 opmerkingen:

Marjan zei

Goed dat dat tasje is blijven hangen ☺️.
Je hebt een paar mooie sjaals gemaakt. Het bouclégaren geeft een mooi effect. Weeft het een beetje fijn?
Heb je de sjaals gewassen? (Ik ben benieuwd naar het effect op 2 soorten garen na het wassen; ik heb nog een hoop te leren hé 😆)

MarianneP zei

Nou ik moet ook nog veel leren. de sjaals hingen te drogen en die verschillende wolsoorten verdragen elkaar dus wel. ik ben aan een tweede blauwe begonnen:-)

شركة المثالية zei


شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف بالقطيف

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مسابح بالقطيف
شركة صيانة مسابح بالقطيف

الرحمه للتنظيف zei


شركة المثالية لمكافحة الحشرات
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة رش مبيدات بالجبيل