weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.



woensdag 9 april 2014

Muesli

Ik probeer het recept van de zelf samengestelde muesli hier te plaatsen. Variëren kan natuurlijk. Ik heb deze keer pompoenpitjes toegevoegd en vorige keer heb ik in plaats van kokosolie met ahornsiroop arachideolie met honing gebruikt en de geraspte kokos weggelaten. Ook voor het fruit is er van alles mogelijk. Cranberries zijn lekker, en op de markt is een fruitmix te koop bij de notenkraam. Ik heb deze keer een flinke voorraad gemaakt en dan doe ik het fruit er pas bij als ik de bus voor gebruik vul.Veel succes!


Knapperig, zoet, zacht, fruitig, gewoon alles wat lekker is zit hier in! Als je deze muesli eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer muesli uit de supermarkt. En het is nog makkelijk om te maken ook. Fijnhakken, mixen, in de oven.. en klaar ben je. Strooi het over de soyayoghurt, over een romige smoothie of neem een paar lepels voor extra energie.

Ingrediënten voor een grote pot muesli
 

Ongeveer 350 gram havervlokken (of 4 theekopjes)
2 kopjes gemixte, rauwe, ongezouten noten
1/3 kopje sesamzaad
2/3 kopje zonnebloempitten
1 kopje kokosrasp
2 kopjes gedroogde abrikozen
2 tl kaneel
1/4 tl zeezout
4 flinke el kokosolie
6 el ahornsiroop

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof en mix de droge ingrediënten, behalve de abrikozen, door elkaar.

 

2. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze 25 seconden in de magnetron te verwarmen. Meng met de ahornsiroop en giet over de mueslimix.
 

3. Bedek een bakplaat met bakpapier of zilverfolie en vet deze met een beetje olie in. Stort het mengsel erin en zet in de oven.
 
4. Zet de timer op 35 (30)minuten. Schep de muesli iedere 5 minuten om. Wanneer de muesli knapperig en goudbruin in haal je het mengsel uit de oven en laat je het afkoelen