weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.



maandag 23 september 2019

Weeffoutje

Na een stapel proeflappen geweven te hebben in verschillende technieken nu aan de slag met iets nuttigs πŸ˜€: een theedoek. Patroontje gezocht in het boek Next Steps in Weaving en mijn Erica klaargemaakt met schering in twee kleurtjes.
Spoeltjes opgewonden voor inslaan en klaar om te weven. Na de eerste inslagen zie ik een foutje in de rijging, toch een verkeerde hevel gebruikt. Maar van een ervaren weefster krijg ik de tip een nieuwe hevel tussen te knopen en de foute hevel weg te knippen. zo gedaan en opnieuw begonnen en nu klopt het. Maar verrassing: ik krijg een ander patroontje dan in het boek staat😟

 Wat doe ik verkeerd, maar ik kan niks vinden. Ik ga de eerste theedoek wel in dit patroontje weven maar het houdt me natuurlijk wel bezig. Ik ga maar eens tekenen, goede oefening en ook opdracht van Marleen Jonge. En dan ontdek ik een foutje in het boek! Als ik het patroontje wil hebben zoals op de tekening klopt de afbeelding niet. Jippie best trots op mezelf dat ik dat uitgevonden heb! Zien jullie de fout?
Ik hoop dus dat mijn tweede theedoek er zo uit komt te zien.πŸ˜„