weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.



maandag 7 oktober 2013

Beetje veel borduurhuiswerk.

Maar wel allemaal erg leuk om te doen. Ik volg in Alkmaar bij de Vrouwen van Nu een cursus technieken met de bedoeling de techniekenlapjes te verzamelen op een pronkrol. Maar het tempo van de opdrachten ligt hoog en dat kan ik niet bijbenen, dus doe ik het wat kalmer aan. Bovendien vind ik het leuk om van elke techniek alles wat er over in mijn boekenkast staat op te zoeken ( en dat is meestal veel) Maar ondanks mijn aanpassing wat betreft tempo heb ik toch een aantal werkjes tegelijkertijd onderweg en ik moet me inhouden om niet meer projecten te starten, het is allemaal zo leuk om te doen. Het lapje waar ik al een heel end mee op weg ben is een Hardanger lapje uit  "La Broderie Hardanger".

En vandaag ben ik een lapje Broderie d'Alsace begonnen. Eén van onze opdrachten is roodborduren en ik wilde al lang een lapje borduren ter herinnering aan onze bijna jaarlijkse uitstapjes naar de Elzas. Een paar jaar geleden kocht ik dit mooie boek

 en nu heb ik er een patroon uit overgenomen.






Eerst gescand en toen een beetje verkleind. Afgedrukt op overtrekpapier en daarna aan de achterkant overgetekend met een strijkpatroonpotlood. Vandaag afgestreken op een lapje linnen dat ik ook al in de Vogezen heb gekocht en begonnen. Ik dacht te borduren met DMC perle no 8 kleur 115 want dat heb ik ooit ergens voor gekocht en amper gebruikt. Maar ik vind het resultaat niet wat ik ervan verwachtte en dus gaat het er weer uit. Me eens beter in het boek verdiept (met woordenboek erbij) en ik kom er achter dat men in de Elzas met DMC borduurkatoen   25 werkt kleurnummer 321 oftewel "Rouge du Rhin". Volgens  het boek is die kleur bestand tegen wassen op 90 graden . Dus toch maar op internet gezocht waar te koop en besteld bij Nelly van Es. Borduurkatoen van die dikte koop je niet zomaar meer en ik ben blij met Nellies webwinkel. En gelukkig heb ik een aantal lapjes van vorige jaren die in mijn pronkrol passen..........
En dan ligt er ook nog een borduurwerkje van mijn Handwerkgroep en een paar quiltwerkjes.........
Dus wacht ik nog even met beginnen aan een Marker lapje. Maar ik verzamel al wel de lessen van Margreet Beemsterboer want die komen heel fijn van pas voor mijn pronkrol en Margreet heeft altijd zulke fijne lessen met veel informatie.
En dan probeer ik ook nog mee te doen aan het oktoberproject van yourganize. Ik heb al een heleboel punten, maar boeken wegdoen? dat doet pas echt zeer. Wacht ik nog even mee.