weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.



dinsdag 26 maart 2013

Wol

Ondanks dat het geen buitendroogweer is (wol waait weg) vanmorgen toch maar eens een flinke pluk van mijn wolvoorraad gewassen. Want er ligt zo nog het een en ander...... Dit was een zak zwartbles (is er ook in wit) en ik vind het elke keer weer bijzonder hoe die vuile wol na en half jaar gewacht te hebben zich toch weer mooi wolwit laat wassen.

Ik heb behoefte aan vulwol zodoende, maar ik denk dat ik er ook wel van ga spinnen. Het zijn mooie lange lokken, niet superzacht maar zeer bruikbaar. En misschien ga ik wel verven, maar dan wacht ik toch maar op een betere buitentemperatuur.
Na al dat binnenzitten willen we zo graag. De tuin roept ook, maar de wind is me nog te koud. Vorige week ziek geweest, dus beetje voorzichtig. Gelukkig kon ik op de laatste dag toch nog even naar de handwerktentoonstelling in Schoorl. Kon ik even de resultaten van mijn breicursus bekijken en genieten van de rest van de prachtige handwerken. Er was weer heel veel prachtigs gemaakt de afgelopen winter .