weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.



woensdag 22 augustus 2012

Roermond

Tussen alle besognes door een dagje naar Roermond geweest. Het was warm, maar in een auto met airco prima te doen. Ook de kloostergangen in het Roermondse klooster waren redelijk koel. En ik heb genoten van de prachtige handwerken! Millioenen steekjes waren daar tentoongesteld, wat veel en prachtig borduurwerk! Ik heb een aantal foto's gemaakt en wil de lezers van mijn blog hiervan laten meegenieten.
Zo mooi geborduurd
Het leek net kant
Klein juweeltje
Beeldschone rolletjes
Magnifiek gevulde letterla
origineel die aparte opgenaaide lapjes
onderdeel van een beeldschone pronkrol
idem
winkel van "Naald en Draad"
Ik hoop dat niemand boos wordt als ik wat details laat zien, want ik was werkelijk vol bewondering. Alle prachtige merk- en letterlappen, de fantastische pronkrollen en het beeldschone werk van Fie van Dijk. Te veel om op te noemen. Aan het einde van de rondgang genoot ik nog van de uitgebreide collectie boeken en materialen die "Naald en Draad' te koop hadden.  Echt smullen! Het was een hele reis maar blij dat ik het een keer gezien heb! Meer foto's ook te zien op de blog van http://bordurenjoze.blogspot.com/feeds/posts/default, en via de site van Berti: http://berthi.textile-collection.nl/