weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 1 december 2012

Bezoek aan Ulrum, een dag met een gouden randje!

Wat een week. Heel veel handwerken deze week: woensdag cursus in Alkmaar (technieken), donderdag een heel bijzondere handwerkdag en vrijdag handwerkgroep van de Vrouwen van Nu in de polder. Donderdag was een dag met een gouden randje. Mijn DH moest voor werk naar de Eemshaven in Noord-Groningen en dan kom je praktisch langs Ulrum en Leens (als je de route goed voorbereid.....). Beide bijzondere plaatsen! Over Leens en de Borg Verhildersum heb ik vroeger al eens geschreven, deze keer was Ulrum mijn doel. Ik mocht op visite bij "juf"Elma , pronkrollen bekijken. Wat een feest. Na een prachtige rit door Noord-Friesland belandden we via Lauwersoog in Ulrum. Daar is geschiedenis geschreven en ik arriveerde dus op een historische plek: de pastorie naast de kerk!

.We werden hartelijk ontvangen met koffie en ik viel meteen met mijn neus in de boter: er zaten in de handwerkkamer een paar dames te borduren en één van beide was bezig met prachtig Marker borduurwerk, de ander borduurde een schitterend kleed met Hardanger borduurwerk. Vanwege onze cursus technieken heb ik me verdiept in het handwerken van Marken en ben van plan een lap met witwerk te maken.
 Jammer genoeg is het boek wat ik bij Elma zag uitverkocht en komt het voorlopig ook niet meer. Mocht iemand het willen missen dan houd ik me aanbevolen.(tegen betaling)Na de lunch kwamen de pronkrollen op tafel. Martha was zelfs al aan een tweede rol bezig. Wat een prachtig borduurwerk werd daar voor mij uitgerold!!!! Martha had een heel eigen kleurencombinatie.

 Janny werkt voornamelijk in blauw-wit. Ik heb ontzettend genoten van alle prachtige borduurwerken die verzameld waren in zo'n unieke "souvenir de ma vie" oftewel een pronkrol.
Dank je wel Janny en Martha dat ik alles zo uitgebreid mocht bekijken en fotograferen! En Elma bedankt voor alle goede raad . Ik heb een heerlijke dag gehad. 
Deze past helemaal bij mij.
Op de terugweg in Dokkum nog even uitgestapt en een kant en klaar hapje gehaald bij slager Weidenaar. Ook nog  in de "Nifelwinkel" geneusd en prachtige knopen gekocht voor €1 per heel buisje. Rond zeven uur waren we weer thuis. Een dag met een gouden randje!!!
 

7 opmerkingen:

kantklosje zei

goede morgen
ook ik vond het leuk om je te ontmoeten ik was o.a met marker bezig.
Heel fijn om te horen dat je zo;n fijne dag hebt gehad.Alleen erg jammer voor je dat het boek er niet meer is.
Ik ben erg benieuwd naar je Marker borduur werk
Groetjes en fijne zondag
Elly

Jeanneke zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Als je nog eens in of over Dokkum komt, ben je welkom voor een bakkie in huize Zondagssteek!
Groetjes,

Jeanneke.

Tony zei

Hallo Marianne, Wat hebben jullie een leuke dag gehad. Ik heb het boek maar wil het niet kwijt. Als je er helemaal niet aan kunt komen wil ik het wel kopieeren . Ik kan kleurencopieen bij onze bibliotheek maken voor 20 cent per vel. Groeten Tony

MarianneP zei

Elly ik vond je lap heel erg mooi!
Jeanneke, we komen vast nog wel een keer in Dokkum, mijn DH heeft er als klein kind een paar jaar gewoond en we vinden het er erg leuk. Vorig jaar met de boot een week daar gelegen. Volgende keer laat ik het vast weten!
Tony wat een fijn aanbod! Mocht er niemand komen die het boek wel wil missen dan maak ik er graag gebruik van! Alvast bedankt!

De borduurvrouw zei

Wat heb je een leuke dag gehad bij "mijn" juf Elma, zo te lezen heb je heerlijk genoten.
De pronkrollen zijn schitterend, die met de spreuk over de creatieve mensen heb ik gezien op de Textieldagen op de borg in Leens. Hij is schitterend!

Jeanny zei

Heerlijk om dit verslag te lezen. Kan me helemaal voorstellen hoe het was bij Elma, gezellig hè!
Jammer dat het boek niet meer te koop is!
Groetjes

miekenoor zei

Ooooooooh Mariannen wat een cadeautje zo'n dag. Ik zie je voor me: helemaal in je "knollentuin". Mooi die pronkrollen, en zéér interessant om er weer wat meer over te lezen!