weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.dinsdag 2 juni 2015

Wol

Na een dotterbehandeling weer thuis. Nog wel wat naweeen maar blij dat ik weer thuis ben. Heel veel goede wensen en lieve reacties gehad, dank daarvoor! Fijn als er zo met je meegeleefd wordt!
We wachten nog maar even met vakantie gaan: boot nog niet klaar, auto ter reparatie en geen vakantieweer. Dus vermaak ik me maar binnenshuis. Vorig jaar heb ik al eens geschreven over de 30 jaar oude wol die ik gewassen had en die onverwacht schoon en zacht uit het bad tevoorschijn kwam. Intussen is de wol gesponnen en denk ik na wat ermee ga doen.

 Ik denk er over om ermee te weven. het is me niet zacht genoeg voor breiwerk en er is ook niet genoeg voor een groter project. Misschien kan ik er een tas of zo van weven. Ik ben nog aan het proefweven op mijn weefgetouw, zie wel wat het wordt. Nog een paar bolletjes van een ander ooit gekochte pluk wol erbij......
Er zijn veel verschillende kleuren bruine schapen. :-)

3 opmerkingen:

Marjan zei

Fijn dat je weer in de polder bent! Het is inderdaad nog geen reisweer (en vandaag al helemaal niet!) dus heerlijk om thuis lekkef te 'rommelen'.
de wolkleuren zien er mooi uit, ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk van besluit te maken.
Ik wens je een voorspoedig herstel!
Groetjes weer

petronille zei

Blij dat het weer wat beter gaat met je. Wil je nog wat kleurtjes bruin hebben? Gesponnen of niet? Ik heb nog wat Coburger Fuchs, Shetland, Ouessant en Texelaar. Allemaal kleine beetjes, hoor.

MarianneP zei

Wat lief van je Petronille! Maar ik heb zelf nog een boel donkerbruine Shetland (wel met vrij veel stro er in) Wel mooi zacht dus als je van mij wilt :-)... Maar ik vind het super aardig van je. Dit ging echt om te kijken of ik met dat oude spul nog wat kon. Is Coburger een zachte soort wol? Coburger en Ouessant heb ik nog nooit geprobeerd. Wel Romney en Ryeland en Hampshire Down. Ook allemaal hele fijne wol. Leuk he spinnen!