weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.maandag 17 december 2012

Midwinterwol

Zaterdag de lange rit naar Groningen ondernomen voor de Happening in Winschoten: Midwinterwol. En een feestje was het. We begonnen met koffie en gebak bij de open haard heerlijk warm en gezellig met Ierse muziek.


Jammer genoeg mijn camera vergeten en de telefoon fotografeert binnen toch iets minder mooi. Maar dat wordt helemaal goedgemaakt op de site van Lowlands legacy die een hele serie mooie foto's op hun site hebben gezet. Leuk was de weefster die met een vloerkleed bezig was en ook de kleintjes waren heel geboeid door de manier waarop ze dat deed.


 Wat een prachtige viltwerkstukken, wol in alle kleuren en categorieen. Het was echt genieten en de reis helemaal waard. Die viel trouwens mee: ontspannen rijden  in het noorden van ons land en met z'n tweeen zijn een paar uurtjes zo om. Zo leuk dat je dan ook nog bekende mensen treft en natuurlijk ook nog wel wat gekocht.

Het boek over witborduren waarvan het bestellen in Duitsland niet wilde lukken, een paar frivoliténaalden, hele dunne breinaaldjes en een paar bolletjes viscosegaren. Bij de prachtig gekleurde spinwol heb ik alleen maar geaaid, want thuis ligt er nog het een en ander te wachten. En we waren helemaal weg van dit tweetal met een hele knuffelige uitstraling. Maar zo gemakkelijk lieten ze zich niet aanhalen. Mooi om te zien, ze hebben iets heel liefs  over zich.

Kortom, voor herhaling vatbaar!
 

3 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Manlief en ik waren er ook,jammer dat ik je niet gezien heb.
Ik vond het ook erg leuk maar wel erg koud en omdat ik in een rolstoel zit was het niet zo handig...(die grote zandbak)

Anoniem zei

Hé, wat jammer nou marrie-jette! Maar wat een lieve smoeltjes hebben die lama's, hè? Wat zul jij trouwens blij zijn met je boek over wit borduren, fijn dat je het gevonden hebt!

Lupineke zei

Oh, hier had ik graag bij geweest!! Wat een inspiratie..!