weblogleed

In 2007 begon ik een weblog over mijn liefde voor alle textiele werkvormen. Omdat wegens mislukte migratie deze weblog niet meer bereikbaar is ben ik op blogspot verder gegaan.zaterdag 25 augustus 2012

rose

Om een klein breiwerkje te hebben dat gemakkelijk mee te nemen is ben ik aan een pop van Arne en Carlos begonnen. Na de blauwe maillot koos ik voor een wit t-shirt en wilde de handjes en het hoofd toch van wat rozeachtige wol gaan breien. Dat heb ik niet maar ik vond wat bolletjes wit die wat vergeeld zijn (ouderdom) . Dus kreeg ik het idee om die een beetje rose te gaan verven. Ik verf graag met voedselkleurstof en begon met twee druppels rood voor 15 gram wol (linkerstreng) Per ongeluk vielen er nog twee druppels in de verfpan en dat werd dus erg rose. De middelste streng is geverfd met twee druppels en die vind ik eigenlijk nog te rose dus nogmaals geprobeerd met één drupje. Ziehier het resultaat! De rechterstreng is bruikbaar vind ik.Maar wel leuk die aflopende kleurtjes ,toch?4 opmerkingen:

Quiltblog Janine zei

Heel erg leuk zelfs. Hoe doe je dat, wol verven? Wat voor kleurstof gebruik je daar dan voor? Wil je daar eens een keer een logje over schrijven?

miekenoor zei

mooi die aflopende kleuren, als je nou de volgende keer een drupje geel erbij doet, krijg je dan zalm? Een beetje huidkleur?

Marianne zei

Janine het is niet moeilijk, maar ik zal het wel een keer in details beschrijven. Mieke, ik ben zo bang dat het dan oranje wordt.......

miekenoor zei

Ja dat zou heel goed kunnen, oranje, gezien de minimale verhoudingen hierboven...tja, dan heb je op 30 april wel wat te verkopen op de rommelmarkt, haha!